Obre portes la 12ª edició d’ExpoJove amb una jornada sobre l’FP Dual

Obre portes la 12ª edició d’ExpoJove amb una jornada sobre l’FP Dual

Durant 3 dies el saló estarà en funcionament al Palau de Fires de Girona per orientar i assessorar als joves sobre el seu futur.

Aquest matí el saló d’ensenyament de les comarques gironines ha obert les seves portes amb una bona embranzida i amb una oferta d’una quarantena de xerrades i tallers i més de 70 expositors dedicats a orientar estudiants, pares, professors i tutors sobre el futur educatiu i laboral dels joves.

La inauguració oficial del saló ha coincidit amb l’acte de cloenda de la Jornada de Difusió de l’FP Dual a Girona organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat al Palau de Congressos, a la qual han assistit diverses autoritats del sector educatiu. Josep Polanco, director d’Ensenyament, ha afirmat que “la FP dual es un model formatiu que s’està obrint camí a bon ritme a Catalunya; està esdevenint un model d’èxit on tothom hi guanya: alumnes, empreses i centres”. Eudald Casadesús, delegat del Govern de la Generalitat, ha senyalat que “la FP dual és una eina de progrés i de prestigi que, a més, és clau per la inserció laboral dels joves”, mentre que Jaume Busquets, president del Consell Comarcal, ha afegit que “sense joves no hi ha futur, i pensar en un futur sense joves no té sentit.”

La jornada ha comptat amb els testimonis de directors d’escoles, tutors, empreses i alumnes que han vingut a presentar les seves experiències en FP Dual per posar en valor aquesta opció formativa de què disposem a les comarques gironines. També s’han lliurat reconeixements als centres que imparteixen cicles Duals i a les empreses que participen en aquest tipus de formació.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assistit a la inauguració i ha destacat la importància de fires com aquestes que “informen sobre les possibilitats de futur dels joves”, afegint la dada que “per cada any de formació, augmenten un 10% les probabilitats d’ocupació d’un o una jove.”

Algunes de les xerrades més destacades d’avui han tractat sobre les beques d’estudiants, el programa Catalunya Emprèn, com accedir a la universitat, ciberassetjament o la xerrada “T’agradaria ser futbolista del Girona FC?” impartida per director del Futbol Base de l’equip, Albert Siria.

Aquest any també cal assenyalar el fet que la Universitat de Girona ha decidit ampliar el seu estand per atendre millor el seu públic, la notable presència de tots els cicles de Formació Professional i el nou CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral únic al territori que estrena el Centre de Formació Teatral El Galliner.

Fins divendres al matí, els visitants del saló podran gaudir d’activitats permanents a través de demostracions pràctiques de tots els cicles formatius de grau mitjà i grau superior: estètica, mecànica, disseny, hostaleria, comerç, salut, electrònica, etc.

 

 This site is registered on wpml.org as a development site.