ExpoJove oferirà propostes d’estudis i formació a més de 6.500 estudiants en el retorn a Fira de Girona

ExpoJove oferirà propostes d’estudis i formació a més de 6.500 estudiants en el retorn a Fira de Girona

El saló de formació, que se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril al Palau de Fires, comptarà amb un centenar d’expositors i recupera la presencialitat tres anys després.

 

La 16a edició d’ExpoJove, el saló de la formació i l’ocupació de les comarques gironines, se celebrarà del dimecres 30 de març al dissabte 2 d’abril al Palau de Fires. Hi ha confirmada de moment l’assistència de més de 6.500 estudiants de 93 centres, a qui oferiran propostes d’estudis i formació per a l’etapa posterior a l’ensenyament obligatori. ExpoJove tindrà prop de 90 expositors al Palau de Fires, organitzarà 30 xerrades al dia i estarà obert de 9 a 14 h i, el divendres, també de 16 a 19 h. El principal públic són els estudiants, però també s’enfoca a famílies, professorat i tutors. El saló, que té l’entrada lliure, va ser presencial per darrer cop el 2019, el 2020 no es va poder dur a terme per la pandèmia i l’any passat es va apostar per un format virtual que, aquest 2022, es compaginarà amb el presencial.

 

ExpoJove està organitzat per Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i la Generalitat de Catalunya. El saló vol refermar la seva condició de punt de referència per a la formació posterior als 16 anys amb una mostra que oferirà als visitants les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes. També presentarà múltiples opcions existents a la formació i ocupació posterior a l’etapa d’ensenyament obligatori. Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló té com a objectiu donar suport als joves, pares i mares, professorat, treballadors, emprenedors o persones en situació d’atur que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis.

 

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que “estem molt contents de tornar a celebrar l’ExpoJove presencial; el 2020 va ser la primera fira que vam haver de suspendre per la pandèmia. Segueix sent el saló referent a la província on els estudiants poden encaminar el seu futur laboral”. Cunyat afegeix que “els últims dos anys els organitzadors de fires hem estat immersos dins d’un procés de transformació digital. Vist l’èxit que el 2021 va tenir la plataforma virtual d’ExpoJove, l’hem tornat a posar en pràctica i anirà acompanyada del format presencial.
Amb Fira de Mostres i amb Tot Nuvis també ho vam adaptar”.

 

ExpoJove estarà estructurat en diferents espais: ‘Formació’, on s’exposarà les possibilitats formatives, i ‘Orientació laboral’ i ‘+Recursos’, enfocat en l’apartat ocupacional. Cada dia s’hi portaran a terme una trentena de xerrades informatives sobre formació, ocupació i recursos. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya oferirà una mostra dinamitzada dels ensenyaments professionals de Grau Mitjà i Grau Superior que es realitzen a les comarques gironines, com agrària, arts gràfiques, comerç i màrqueting, fusta i moble, tèxtil, confecció i pell, arts plàstiques i disseny, hoteleria, electricitat i electrònica, entre d’altres.

 

Un format virtual amb continuïtatEl saló gironí tindrà una plataforma virtual aquest any que estarà activa fins al juny, quan acaba el curs escolar. ExpoJove va ser íntegrament online el 2021 i des de l’organització s’ha apostat per mantenir un format virtual (firesvirtuals.cat/expojove). L’any passat s’hi van registrar més de 6.000 usuaris i va tenir més de 40.000 visualitzacions.This site is registered on wpml.org as a development site.