ExpoJove per a pares i fills

ExpoJove per a pares i fills

De l’11 al 14 d’abril el saló obrirà les seves portes al Palau de Fires de Girona per oferir assessorament i informació sobre sortides formatives i laborals.

 

Ja són 13 les edicions que l’ExpoJove s’organitza per orientar a tot el jovent de les comarques gironines que es troba en aquell moment crucial en que ha de començar a prendre les primeres decisions sobre el seu futur. De l’11 al 14 d’abril, el Palau de Fires de Girona es converteix en el punt de referència de la formació i l’ocupació juvenil per assessorar, però també per il·lusionar tan als joves com als pares que vulguin estar al corrent de totes les sortides disponibles.

El saló persegueix la finalitat de donar informació de primera mà sobre graus, Formació Professional, sortides laborals, idiomes, voluntariat, Formació Dual, beques, emprenedoria, salut o estudis a l’estranger, entre d’altres. La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, destaca que

“pels joves que vulguin fer una immersió completa dins de tota l’oferta existent, l’Expojove és el seu espai.”

Una setantena d’expositors en 8.000 m2 i una quarantena de xerrades i tallers repartits en 5 sales de conferències conformen l’ExpoJove 2018.

Les generacions canvien, però el saló segueix aquí any rere any per portar-les per totes les rutes que vulguin emprendre.

 

Xerrades per a pares i fills

Enguany el saló torna a obrir 4 dies incloent divendres 13 d’abril a la tarda i dissabte 14 d’abril al matí, perquè els pares i tutors puguin acompanyar als seus fills i filles i formar part del procés de tria i assessorament, així com per venir de públic a les xerrades programades especialment per a ells fora de l’horari escolar. “Volem que sigui una fira per a tothom, no només pels joves, sinó també per aquells que els acompanyin en la presa de decisions”, afegeix Cunyat.

En aquesta edició, s’ha fet una aposta per organitzar ponències relacionades amb seguretat, xarxes socials i continguts digitals. La primera, titulada “Consells de seguretat digital per a pares i fills” tindrà lloc el divendres 13 d’abril a les 18h conduïda per Bruno Pérez, pèrit judicial informàtic expert en seguretat digital. Aquesta xerrada destinada a pares i fills explicarà com evitar casos d’abusos, extorsió i ciberassetjament amb consells i casos pràctics que ajudaran a una millor gestió dels mòbils i de les xarxes socials.

La segona ponència relacionada amb continguts digitals es titula “Enganxats a les pantalles”, i tindrà lloc el dissabte 14 d’abril a les 11h de la mà de l’escriptor Pep Prieto i la periodista Elisabet Don. Ambdós ponents protagonitzaran una taula rodona per analitzar sobre per què els joves són àvids consumidors de plataformes com Youtube, Netflix o HBO i per què sembla que les noves generacions es veuen més reflectides en el mirall digital que en el de la realitat.

Per últim, s’ha organitzat una Sessió DJ amb Carles Pérez de Ràdio Flaixbac, juntament amb l’escola Eumes el 14 d’abril de 12h a 14h. Els visitants podran escoltar una sessió doble de música en directe mentre els professors de l’escola Eumes expliquen quines són les sortides laborals de la formació en producció musical.

Així mateix, els pares i tutors també podran assistir a qualsevol de les altres xerrades que es duguin a terme durant els 4 dies del saló sobre temes variats. Recordem que totes les inscripcions per assistir-hi de públic són gratuïtes i s’han de dur a terme amb antelació i per internet en el següent enllaç: xerrades Expojove.

 

Nota: Podeu consultar aquí el dossier de premsa i la programació de les xerrades.

 

 This site is registered on wpml.org as a development site.